מה לעשות כדי להיות רגועים?
חיי היומיום שלנו עמוסים במשימות ואתגרים שיוצרים סטרס, זה הגורם ל- 85% מהמחלות המודרניות
גלו איך גם אתם יכולים להפסיק את זה בנשימה אחת
בעיות שינה, חרדות, כאבי גב, חוסר ריכוז ובעיות עיכול קשורים לסטרס
פעילות המעודדת רוגע תגן עליכם מפני מחלות
המחקרים מראים ש- 85% מהמחלות נגרמות ע"י הסטרס המודרני. תחשבו על עומס המשימות שיש לכם יומיום בבית ובעבודה. בעולם המודרני בו אתם חיים, המוח מוצף בהמון מידע, אתם נדרשים לקבל החלטות רבות, יש לכם אתגרים בעבודה וגם במערכות יחסים עם קולגות או בני זוג. בנוסף, כיום יש דרישה גוברת להיות זמינים 24/7. כל אלה מפעילים את מנגנון הסטרס בגוף.
מנגנון קסום ומיוחד במינו
מנגנון הסטרס (דחק) נוצר לפני אלפי שנים כשהמין האנושי התפתח. זה מנגנון הישרדותי שמיועד לפעול בצורה ממוקדת ולזמן קצר. לדוגמא: אם יש איום קיומי כמו ממוטה שרודפת אחרי האדם, אז המנגנון הזה מופעל, האדם בורח מהממוטה או נלחם בה ואח"כ נח ומתאושש. הסטרס מתחיל ממידע שמגיע למוח, הגוף מתרגם אותו לאותות כימיים, שנקראים הורמונים. הם מופרשים לדם ע"י הבלוטות בגוף וגורמים לכל אברי הגוף לפעול בהתאם כדי לשרוד ולהציל את החיים.
המנגנון לא מותאם לחיים המודרניים
מנגנון הסטרס הוא חיוני ומציל חיים. הבעיה נוצרת כאשר מנגנון הסטרס פועל בלי הפסקה. 24 שעות ביממה המוח המודרני שלנו מקבל איתותים שיש עליו איום קיומי. במצב כזה הגוף מייצר כל הזמן הורמונים של סטרס: קורטיזול, אדרנלין, אינסולין ועוד. זה גורם לשחיקה של בלוטות האדרנל, האטה של בלוטת התריס, עצירה של פעילות מערכת העיכול, האטה של מערכת החיסון ועומס על מערכות רבות נוספות. עם הזמן נוצרות מחלות: לחץ דם גבוה, חרדות, בעיות עיכול ושינה.
האדם המודרני לא לוקח את הזמן כדי לנוח ולהפחית את הורמוני הסטרס. האדם המודרני נמצא בסטרס יום ולילה. התרבות המודרנית מלמדת אותנו להיות כל הזמן עסוקים. לעשות דברים, לעבוד, להיות זמינים והתוצאה היא סטרס תמידי בלי מנוחה.
זה כבר לא רק לרוחניקים
בעבר התחום של המדיטציה היה שמור ל"רוחניקיים", לאנשים שעוסקים ביוגה וניו-אייג'. היום המצב שונה וזה כבר לא מותרות לתרגל רוגע, אלא צורך אמיתי לשמירה על הבריאות. אנשים שרוצים להשקיע בבריאות שלהם חשוב שיגלו את הטכניקה של הנשימה המודעת כדי להפסיק את מנגנון הסטרס.
כבר לפני אלפי שנים, המורים הגדולים במזרח כתבו ולימדו נשימה מודעת. הם מצאו שזו טכניקת ריפוי להפחתת הסבל האישי, לחרדה, פחדים, כעס, שנאה, עצבות ולבלבול.
חיי היומיום מציפים אותנו
בחיים יש כל כך הרבה דברים שהם מעבר לשליטה שלנו, עם זאת, אתם יכולים לקחת אחריות על הנשימה שלכם ולהרגיש את התוצאה מייד. בתרבויות המזרח הדבר הכי חשוב שאדם יכול לעשות הוא לנשום בצורה מודעות, קוראים לזה גם מדיטציה.
מהי מדיטציה
המילה בעברית היא " בוננות" מדיטציה היא כלי לשינוי החיבור בין הגוף-לנפש. המדיטציה היא כלי שימושי מאוד בעל השפעה עמוקה על מערכת העצבים. בכל מקום ובכל זמן, אתם יכולים להשתמש במדיטציה כדי להירגע או להתחבר למרחב הפנימי הקסום שקיים בכם לשבת. כל מה שצריך לעשות זה לשבת נוח בגב זקוף, לעצום עיניים ולנשום באמצעות האף. הכי פשוט! ומכאן מגיע השקט, ההשראה, הרוגע והבריאות. זה המקום בו תרגישו שאתם מתחברים לעוצמה הפנימית האדירה ורגועה שקיימת בכם.
למה לך לתרגל מדיטציה? כל ההסבר כאן בסרטון ↓
יתרונות המדיטציה
- מעודדת ומפתחת את הריכוז
- גורמת למחשבה להיות צלולה יותר
- עושה אנשים לאופטימיים
- מביאה את האדם לרגוע רגשי
- גורמת לאדם לראות ולהבין את המשמעות האמתית של הדברים
- גורמת לאנשים להיות יפים יותר! שמחים יותר! וקלים יותר !
כמה פעמים צריך לתרגל מדיטציה? גלו את התשובה בסרטון ↓
מנהיגים ואנשי עסקים מתרגלים מדיטציה
תתפלאו לגלות כמה אנשים מתרגלים מדיטציה. החל ממנהיגי העולם, דרך מדענים ועד אנשי עסקים שמתרגלים את הטכניקה הזו באופן קבוע. קאמרון דיאז, פול מקרתני, מדונה, אופרה וינפרי, טינה טרנר, סטינג ורבים נוספים מתרגלים מדיטציה באופן קבוע!
מדיטציה במערכת החינוך בישראל
לשמחתי הגדולה, בבתי ספר רבים בישראל הילדים מתרגלים בבוקר נשימה ורוגע כדי לעודד ריכוז ושלווה פנימית. איזה כייף שהילדים מקבלים את הכלי הזה כבר בילדות בבית הספר. לחצו גלו את שגרירי הבריאות של קול הגוף.
מדיטציה במקומות עבודה
ארגונים ומעסיקים מבינים שהבסיס להצלחה העסקית, הם העובדים. עובדים בריאים פרודוקטיביים ושמחים יותר ולכן ארגונים רבים מאפשרים שיעורי מדיטציה ונשימה במהלך שבוע העבודה. כך העובד שמח שהוא מקבל את השירות הזה במסגרת שעות העבודה שלו ומקום העבודה מקבל עובד רגוע יותר. לחצו כאן למידע עבור מקומות עבודה
האוויר הוא בחינם. תנשמו בכייף!
יש סוגים רבים מאוד של מדיטציה, אבל לכולם מטרה אחת ברורה: לחוות שקט פנימי. הדרך לשקט פנימי היא ישיבה רגועה בשקט, בעיניים עצומות ולנשום. זה פשוט ועם זאת מאוד מאתגר בעיקר בהתחלה.
היכן לעשות מדיטציה?
אני מאוד ממליצה למודטים המתחילים לסדר בבית פינה קבועה למדיטציה. מקום קבוע שמוקדש למדיטציה עוזר מאוד כדי ליצור הרגל חדש ולהתמיד בו. מקום שקט ונוח שבו יושבים ועוצמים את העיננים לכמה דקות. זה יכול להיות בחדר שלך, בסלון, במשרד או בכל מקום אחר שנוח לך ומאפשר כמה דקות פרטיות.
איך יושבים במדיטציה?
חשוב לשבת נוח בזמן המדיטציה, כאשר הכתפיים ממוקמות מעל האגן והראש זקוף. הסנטר יורד מעט לכיוון החזה, כדי למתוח מעט את חוליות הצוואר. המטרה של תנוחת הישיבה היא שהראש, בית החזה והאגן יהיו ממוקמים האחד מעל השני. ניתן לשבת על כיסא, כורסא או על הארץ עם משטח נוח. חוש נוח בישיבה שלך, כי רק אם תרגיש נוח תוכל לשכוח את הגוף ולהתמסר לתרגול הנשימה.
איך לעצור את המחשבות?
את המחשבות אי אפשר לעצור. הן באות והן הולכות, זהו טבען. כשתבינו שלכל מחשבה יש התחלה וסוף, אז כבר הבנתם יסוד חשוב מאוד במדיטציה ובמיינדפולנס. המטרה של התרגול שאני מציעה כאן היא להתרכז בנשימה. להכניס אוויר ולהוציא ולרכז את המודעות בתנועה של האויר שהוא עובר בנחריים, בהרגשה שהוא יוצר בבית החזה ועד שיוצא החוצה מהגוף.
מה עושים כשמגיעה מחשבה? כשאני מתרגלת מדיטציה אני מתרכזת בנשימה: מודעת לאוויר שנכנס ולתחושות. כאשר מגיעה מחשבה, אני חושבת אותה, נותנת לה להסתיים וכאחרי שהיא עברה, אז אני חוזרת שוב להתרכז בנשימה. כך אני עושה בכל פעם שמגיעה מחשבה. אני חושבת אותה ואח"כ משחררת אותה וחוזרת לחשוב על הנשימה שלי. נשמע קל, נכון? תנסו.
תרגול בונה יכולת
נסו לתרגל בכל יום כמה דקות של נשימה מודעת. ולאט לאט השקט יגיע גם אליכם ותוכלו להמשיך להתפתח בנושא.
פעם ראשונה שאתם מתרגלים נשימה?
- יתכן ובתרגולים הראשונים, לא תרגישו מיד את ההשפעה החיובית של המדיטציה. זה בסדר, ולוקח זמן לגוף ולמוח להתרגל לצורת הפעילות הזו.
- במידה ומרגישים סחרחורת במהלך תרגול הנשימות והמדיטציה זה בסדר, ולא להיבהל. הסחרחורת היא כתוצאה מהחמצן הרענן שמגיע אל המוח.
- התמדה – הכי חשוב זה להמשיך ולתרגל!! כל יום מספר דקות, בכל יום מספר טכניקות של נשימה ועם התרגול משתחררים הפחדים, החסימות והתחושות הטובות מגיעות.
- דעו שכמו בכל תרגול, לפעמים יש ימים שיותר מרוכזים וימים שפחות, מה שחשוב זה להמשיך ולתרגל.
- אל תשווה את עצמך מול חוויות של אנשים אחרים שעושים מדיטציה. כל אחד חווה עם עצמו ביכולות שלו, ברמת המודעות והעומק שלו. כל אחד עם קצב ההתקדמות שלו.
תרגיל נשימה שאתם יכולים לנסות עכשיו
- כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשבת נוח, בגב זקוף, לעצום עיניים ולנשום.
- קחו מספר נשימות עמוקות ורגועות דרך האף.
- אתם מכניסים אוויר דרך האף ומוציאים אותו דרך האף. לאט לאט.
- קחו 5 דקות לעצמכם – כוונו את הטלפון הנייד שלכם על סטופר של 5 דקות,
- שבו בעיניים עצומות ותנשמו, היו מרוכזים רק בנשימה.
- הרגישו את הנשימה בנחיריים, שאפו לאט לאט ונשפו לאט לאט.
- אם באה מחשבה, תחשבו אותה, תנו לה לעבור וחיזרו להתרכז שוב בנשימה.
לספור את הנשימות
קחו נשימה עמוקה ואיטית בקצב של 4 ספירות. (מכניסים אוויר וסופרים בלב: 1…2…3…4…) אתם עוצרים לשניה שלמה (מחזיקים את האויר בריאות) ומוציאים את האוויר בקצב של 4 שניות. אם אתם רוצים להתקדם עם הטכניקה של הספירה, אתם יכולים להגדיל את הטווח של הנשיפה שיהיה כפול מהשאיפה. ז"א להכניס אוויר בקצב של 4 ולהוציא בקצב של 8. תנסו, זה מדהים!
קחו אוויר, זה בריא!
10 השפעות מועילות של הנשימה
נשימה מודעת ועמוקה, עוזרת להפעיל את מנגנוני הריפוי בגוף. מספר דקות של נשימות עמוקות ואיטיות יגרמו הפפרשה של הורמוני רוגע. בזמן רוגע מערכות העיכול, החיסון והניקוי של הגוף פועלות בצורה הטובה ביותר.
- מערכת הנשימה – נשימה עמוקה יכולה להקל על בעיות נשימה כמו: אסטמה, ברונכיטיס ואפילו כאבי חזה.
- מערכת העיכול – הסוף לעצירות!! נשימה עמוקה גורמת לשריר הסרעפת לנוע ולעסות את האיברים הפנימיים ומכאן ההשפעה על פעילות המעיים. גם העיכול משתפר כי בזמן רגיעה הדם זורם לעיכול.
- מערכת הלימפה – נשימה עמוקה משפרת ומשפיעה לטובה על נוזלי מערכת הלימפה ומזרזת את תהליך ההחלמה לאחר מחלות.
- מחזור הדם – שיפור העברת החמצן ללב, למוח ולעיניים גם שיפור זרימת הדם וסילוק גודש בכל חלקי הגוף.
- מערכת החיסון – הנשימה העמוקה מסייעת לאיחוי וריפוי הרקמות ומייצרת אנרגיה לגוף לריפוי וניקוי מרעלים.
- רוגע – נשימה איטית ומלאה גורמת למוח לייצר הורמוני רוגע ושלווה ומכאן מפחיתה חרדה.
- גמישות בגוף – נשימה עמוקה מפחיתה את לחץ השרירים, מגבירה את הגמישות וחוזק המפרקים.
- זיכרון וחשיבה – נשימות עמוקות מאטות את פעילות המוח, כך הזיכרון, יכולת הלמידה, היצירתיות וקבלת ההחלטות משתפרות.
- קוסמטיקה – פחות קמטים ועור זוהר כי הדם זורם יותר טוב ויש בו יותר חמצן ויותר חומרי מזון לעור.
- מצב רוח – נשימה עמוקה מרגיעה את הגוף, מפחיתה לחץ נפשי, גם משחררת הורמונים של שמחה והפחתת כאב, המסייעים לנו לתחושה טבעית טובה ולשינה עמוקה יותר.
הסיפור האישי שלי, איך גליתי את המדיטציה?
גם אני כמוכם, התחלתי מקריאה והתעניינות בנושא המדיטציה ואח"כ עברתי לתרגול יומי של מספר דקות. עם הזמן הרגשתי שיפור והתמדתי בתרגול. היום המדיטציה הפכה להיות חלק מחיי ואני נעזרת בה בכל מני מצבים שדורשים ריכוז ורוגע. אני מקוה שהמדריך כאן עורר בכם את הסקרנות להעמיק ואת הלימוד וההתנסות במדיטציה.
כאן באתר תוכלו למצוא מידע נוסף וגם סרטונים ללימוד השיטה. אתם מוזמנים להיות בקשר ולשאול אותי על הורמונים, תזונה, מדיטציה וסגנון חיים בריא.
תודה שקראתם !
פזית